Diensten

Belastingen

Betaal niet te veel aan belastingen!
Nova Adviseurs zorgt vrijwel altijd dat je minder belasting betaalt, dan wanneer je geen advies inwint. Geen enkele ondernemer wil tenslotte teveel belasting betalen of verrast worden met hoge naheffingen en boetes. Nova Adviseurs verzorgt alle voor jou onderneming benodigde fiscale aangiftes.

Zorgeloos ondernemen
Ook over het betalen van de belasting wil je als ondernemer geen zorgen maken. Dit moet correct worden gedaan en op een financieel zo gunstig mogelijke manier. Met de kennis en ervaring van de Nova Adviseurs kunnen wij een optimale fiscale scan voor je uitvoeren. Met een goed belastingadvies geven wij je inzicht hoe het maximale belastingvoordeel behaald wordt.

Nova Adviseurs denkt graag met je mee over je belastingen
Zij kunnen fiscaal advies geven op het moment dat je hier zelf om vraagt, maar ook als wij zelf signaleren dat er actie nodig is.

Bedrijfsadvies

Bedrijfsadvies begint bij Nova Adviseurs
Nova Adviseurs doet meer dan administratie en boekhouding alleen. Voor ons begint een samenwerking pas bij het bespreken van de cijfers. De cijfers geven inzicht in uw positie als ondernemer. Samen kijken we naar de onbenutte kansen voortvloeiende uit de cijfers en processen. Dát is de start van het bedrijfsadvies van Nova Adviseurs.

Nova Adviseurs heeft en eigen specialistisch netwerk
Nova Adviseurs is bedreven in een breed scala aan fiscale en financiële diensten. Toch kan het voorkomen dat er een diepgaander specialistisch bedrijfsadvies wordt gevraagd. In dat geval is het goed om te weten dat we aangesloten zijn bij de NOAB. Een brancheorganisatie die een breed scala aan specialisten heeft waar wij een beroep op kunnen doen. Daarnaast hebben wij in de loop der jaren ook onze eigen specialisten waar we mee samenwerken.

Nova Adviseurs kan ieder bedrijf helpen aan bedrijfsadvies
Met het huidige enorme aanbod van online kennis, toegankelijke automatiseringen voor een breder publiek en een wirwar van cross sellers op allerlei dienstverleningen is het logische gevolg dat u als klant veeleisender mag worden. Wij spelen hier op in en beperken ons allang niet meer tot alleen de administratieve dienstverlening.

Boekhouding

Jouw boekhouding waterdicht? Nova Adviseurs helpt!
De boekhouding zijn de resulterende cijfers uit uw administratie. Alle verkoop- en inkoopfacturen en bankregels worden verwerkt tot een eindrapport en eindbalans in het zogenoemde jaarrapport. De gegevens uit het jaarrapport worden gebruikt voor de opmaak van de geldende belastingaangiftes. Nova Adviseurs staat garant voor een waterdichte boekhouding.

Boekhouding, Voor wie doen wij dat?
Nova Adviseurs helpt iedere ondernemer. Van ZZP tot VOF en BV. Door onze ruime ervaring kunnen wij vrijwel alle ondernemingsvormen aan. Dus ook de grotere, gelauterde en doorgewinterde ondernemers kunnen bij ons met een gerust hart terecht.

Hoe doen wij uw boekhouding?
Bij Nova Adviseurs houden we van efficiëntie en gemak. De boekhoudingen worden dan ook bijgehouden in onze cloudbased boekhoudsoftware, King/Muis. Alle verkoopdocumenten,
inkoopdocumenten, bankregels en overige financiële gegevens worden hierin door onze medewerkers verwerkt. Aan het eind van het fiscale jaar worden de resulterende jaarrekeningen of jaarrapporten met behulp van externe software samengesteld en volgt desgewenst het eindejaarsgesprek.

Loonadministratie

Loonadministratie uitbesteden
De loonadministratie of salarisverwerking is een specialistisch vakgebied. Bij de Nova Adviseurs is de loonadministratie centraal geregeld door een samenwerkende partner. Ook Nova Adviseurs maakt gebruik van de specialistische kennis van hen maar blijft natuurlijk altijd het vaste aanspreekpunt in de
loonadministratie.

Voor wie doen wij de loonadministratie?
Iedere klant van Nova Adviseurs waarbij sprake van één of meerdere personeelsleden kan bij ons terecht voor de loonadministratie. Voor DGA’s ofwel de Directeur Groot Aandeelhouders bij BV’s gelden zelfs speciale tarieven. Let wel, loonadministratie is iets anders dan personeelsadministratie
dus zaken als verlofadministraties en personeelsdossiers behoren niet standaard tot deze
dienstverlening.

Hoe doen wij uw loonadministratie?
U meldt u (als werkgever) en uw medewerkers aan via Nova Adviseurs en deze gegevens worden door de salarisverwerker ingevoerd in het centrale cloudgebaseerde
salarisverwerkingssysteem, NMBRS. de salarisverwerker verzorgt vervolgens de salarisberekening, de loonstroken en jaaropgaven voor de medewerker. Bij het verzorgen van de salarissen houden we uiteraard rekening met geldende CAO’s. Mocht er sprake zijn van een pensioen dan zorgt de salarisverwerker tevens dat de juiste gegevens bij het pensioenfonds terechtkomen. De loonaangiftes- en stroken worden door de salarisverwerker verzorgd middels de werkgevers- en medewerkers login.

To the point advies voor ondernemers