TVM Works Dongen

Ik ben Toon van Meer eigenaar van TVM Works B.V. te Dongen, een garagebedrijf gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van BMW en MINI automobielen.

TVM Works B.V.  is een bedrijf wat gestart is vanuit een hobby die uit de hand is gelopen. Ik ben  vanuit de stage tijd blijven hangen bij het merk wat me altijd vanaf mijn studenten- en stage tijd het meest heeft getrokken, namelijk BMW en wat later is MINI erbij gekomen (vanaf 2000). Ik heb binnen BMW verschillende opleidingen kunnen volgen en me heb kunnen specialiseren als diagnose en service technieker.

Ik heb altijd met liefde en plezier bij de dealer gewerkt en heb alle facetten van het dealerbedrijf mee gemaakt, van onderdelen levering, tot een auto afleveren en van de werkplaats een winter of zomercheck uitvoeren tot diverse reparaties en complete revisie van de motor. Direct met klanten omgaan heeft me altijd al goed gelegen, ik vind het dan ook altijd leuk en fijn dat ik iets begrijpelijk voor de klant kan uitleggen zodat de klant ook een goed gevoel heeft hoe we over de auto denken of wat we in overleg gaan doen voor nu en in de toekomst.

In 2010 heb ik de keuze genomen om voor mezelf te beginnen, met het bovenstaande in het achterhoofd.

De eerste jaren samen met mijn vader, maar dit was geen haalbare kaart omdat ik meer bezig was met het beantwoorden van de telefoon, offertes maken en onderdelen bestellen. Ik heb toen besloten een werknemer in vaste dienst aan te nemen. Op dit moment werken we met 2 vaste medewerkers en 1 oproepkracht. De meeste klanten weten ons via mond op mondreclame te vinden wat een goed teken is.

Nu 11 jaar later (ongeveer dezelfde tijd begonnen als kubus Dongen) heb ik ondertussen een aardig bedrijf opgebouwd met een ruim klantenbestand.

Omdat ik weinig of geen verstand van administratie heb en zeker alles wat hiermee te maken heeft zocht ik 11 jaar geleden iemand die dit voor mij kon verzorgen. Ik zocht niet iemand die alleen  de administratie deed maar vooral ook iemand die meedacht met een groeiend bedrijf. Ik voelde dat ik bij Kubus Dongen (Jack) een gelijkgestemde had gevonden, TVM Works in een klein pandje van nog geen 80 m2 en Jack op een slaapkamertje thuis ( ben nooit boven geweest want als Jack van boven moest komen had zijn vrouw de documenten al in ontvangst genomen en riep hij van boven KOMT GOED ). Kubus Dongen zit ondertussen in een ruim kantoor en een 2e vestiging in Waalwijk  en wij in een pand van ruim 400 m2.

Met Jack, Paul en Angelique onder de vlag van Kubus Dongen hebben we een goede partner gevonden. Niet alleen administratie ook verzekeringen, loonadministratie en de nodige juridische adviezen of ondersteuning.

Tijdens alle ups-and-downs heeft Kubus Dongen me altijd super geholpen, meegedacht en aan de zaak de steentjes op de juiste plaats weten te leggen, TVM Works B.V. staat dan ook als een huis!

Ook 2 jaar geleden ben ik van een eenmanszaak naar een B.V. gegaan, dit zijn veranderingen in de groei van mijn bedrijf waar ook Kubus Dongen weer een belangrijke rol in heeft gespeeld, het meedenken en het omzetten naar de B.V.. Volgens mij heeft hij eerst bij mij gekeken wat er allemaal kwam kijken bij het omzetten en is daarna ook maar een B.V. gestart.

To the point advies voor ondernemers